Min onepiece har kommit!

Jippi! Idag kom min OnePiece! <3 RIKTIGT SKÖN måste jag säga! Kolla hemsidan; www.onepiece.no, där finns typ massa olika! :P

Idag har jag bara ridit en liten kortis, det blåste så himla mycket! Super verka tycka att det var superläskigt för han typ hoppade tio meter upp i luften xO
Sen red jag lite på gärdet, gick väl sådär kan man väl säga. :)
Nu ska jag ta och äta lite mat, så vi kanske hörs senare? ;P
2011-01-31 @ 17:15:39 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dag 3 - Min största rädsla inom ridsporten

Det som jag är allra mest rädd för är nog att jag på något sätt skulle bli så skadad att jag aldrig mer skulle kunna rida, tex. om jag ramlar av eller skadar mig på något annat sätt.. Men jag är också rädd för att Olle skulle bli riktigt, riktigt skadad eller behövas avlivas.

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4
- Favoritbilderna på min häst

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8
- Min hästs vardagsoutfit

Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11
- En bild på stallet och omgivningen

Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13
- En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst

Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


2011-01-31 @ 16:38:00 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ja till...

... New Forest SM i sommar, den 28-31 juli är jag, mamma, Olle (kanske någon mer?) antagligen i Vetlanda! :D Vill rida en kombinationsklass så jag tänkte ta LC:kombinationen för jag vet inte om jag vill hoppa LB där om jag skulle ta LB:kombinationen, men tänkte utöver det rida LA dressyr, enligt Christian i alla fall.

Idag red jag och Anna ut, Olle var överlycklig för jag har inte ridit ut sen 11 december (!) för när jag väl har kunnat har vädret inte varit så bra och det har varit väldigt halt, men idag var det perfekt. Vi kunde både trava och galoppera och Olle tyckte galoppen var skit kul och bockade och sparkade bakut, ibland blev det lite fel så det blev typ jämfotahopp i bak och han hade nog gärna sprungit ännu fortare, med det var det lite för halt för xD Nu börjar när som helst VC-hoppningen på SVT1 också, är det någon mer än jag som ska kolla på det? Sen blir det 1 h stud innan ponnyakuten, men då måste jag hinna duscha också. Efter avsnitt 3 ska jag gå in på SVT-play och kolla på avsnitt 4 (: 

  
2011-01-30 @ 17:00:20 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Veckans hiss!

Veckans pryl för den här veckan blir......

VÅRAN KLIPPMASKIN!
Klipper snyggt och fint. Blir inga ränder som det kan bli av en del andra saxar. Dessutom är den sladdlös (man har sladden i en liten väska som man sätter på midjan). Är även tystgående.



Ha det gött!



2011-01-30 @ 14:07:31 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dag 2 - Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa med Olle är nog att han är så underbart snäll! Han skulle aldrig göra något elakt bara för skojs skull.

Det sämsta är nog att han kan vara sur och nafsig när han fäller, men det är ju de flesta hästar. Det hade inte heller skadat om han var lite piggare och bjöd mer framåt utav sig själv (:



Min fina kille!

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2
 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4
- Favoritbilderna på min häst

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8
- Min hästs vardagsoutfit

Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11
- En bild på stallet och omgivningen

Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13
- En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst

Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över



2011-01-30 @ 10:59:00 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hinner inte!

Hejhej!
Som ni märker så är det väldigt dålig uppdatering från  mitt håll... Jag hinner verkligen inte... Men jag ska göra så gott jag kan ;)
Aja, nu ska vi inte prata om att jag är så kass på allt utan att det gick fantastiskt bra på träningen igår för Christian! Super är så himla duktig. Tror inte ni fattar hur det känns, för det är så underbart! Tänk.. Jag har haft problem med att få honom i form typ jättelänge, men nu har jag inte det längre. Det är något som har hänt alltså! Kanske var det sen vi började träna mer på marken? Tror i alla fall att det gjorde väldigt mycket :)
Men i alla fall, på träningen igår tränade vi på galoppombyten. Det gick också bra till slut :P Första gångerna bytte han bara i fram och då blev det lite hoppig korsgalopp. Men sen gick det fint ;)
Ni kan få en bunt bilder :)
Stallet bakifrån (Vårat stall)
Super älskling! <3
Kramis!
2011-01-30 @ 10:12:55 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


New Forest SM 2011?

Sitter här och kikar på filmerna från förra årets New Forest SM som jag och Olle var med på och jag vill verkligen vara med igen och det ska jag nog! :D Gud va kul det ska bli i såna fall.

Min uppdatering suger, jag vet, men har inte hunnit alls.. Kom hem från stallet för en stund sedan, dressyrträning för Christian 10.30 och det gick jätte, jätte bra! När vi kom hem till stallet så gjorde jag iordning Olle lite snabbt och sen red jag Lillan på gärdet, fast det gick inte så bra för hon var ganska orolig eftersom det blåste så dessutom så sparang Maja och Thellus som galningar i hagen och det blev två ofrivilliga galopprace rakt över ridbanan, men sen fick jag ordning på henne ganska snabbt. Nu ska jag trampa lite på träningscykeln i 30 min för jag måste verkligen få upp min kondis (!) orkar ingenting typ.. xD Sen ska jag duscha och äta, kram.


En finfin bild på mig och Olle från i våras.

2011-01-29 @ 13:46:29 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos Johanna Grant om ett JW schabrak i sammarbete med RWS (Ride With Style). Kunde tyvärr inte lägga upp bilden på bloggen..

2011-01-28 @ 22:35:48 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fysträning

Hej hej!
Igår var vi på fysträning med THSK :P Vi körde en så kallad cirkelträning :) Man typ gör olika stationer i ca 40 x 2 sek på varje station :) En del var RIKTIGT jobbig och en del var jobbig :P Sen körde vi lite avslappning också! GUD SÅ SKÖÖÖNT!
Imorgon är det älsklingsdagen! <3
2011-01-27 @ 20:33:14 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


INTE pank :D

Jippi! Är inte pank :D Var ju det i några dagar efter att jag köpt min Onepiece.. Men sen var det en som ville köpa mina gamla ridstövlar (har legat ute på blocket ett tag) för 800 kr så då är jag ju inte pank :D Men lär nog GARANTERAT bli det igen efter Göteborg Horse Show, hahah x)) Önskade att jag var världens rikaste människa! Då skulle jag köpt typ hela mässan ;O Haha *DRÖMMER*
En bild på mina gamla ridstövlar:
(LL)
2011-01-24 @ 18:59:51 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagar är bloggdagar?

Jag har läst detta på någon blogg någon gång... Om det var Kissies eller vart sjutton det var?? Men det stämmer! Söndagar är bloggdagar! Det är alltid högre statistik på söndagar än vad det är på de andra veckodagarna. Är det för att söndagar är veckans segaste, tråkigaste dag och folk inte har något att göra, eller är dom lite snurriga efter helgen och går in på bloggen flera gånger om?? Hahah, vet i sjutton vad det är men det är lite smått skumt? ;)
Gammal bild på mig och Super :P <333
2011-01-24 @ 17:45:31 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mormor

Var hos mormor igår :) Där åt vi jättegod mat (som vanligt)! När jag flyttar hemifrån och måste börja laga egen mat måste jag nog ta en kurs hos mormor först! hihi :P ♥
Respektera att jag är ett matvrak (skrev ju om sånt i förra inlägget också!!), haha x)) Men om det är gott så gör det inget eller?? ;P

Och detta ska vara en häst blogg?? Ja, vi kunde lika gärna göra en matblogg som typ kunde heta viälskarmat.blogg.se, hahah? NEVER!!!!
2011-01-24 @ 13:35:43 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Cupcakes

I förrgår bakade jag cupcakes ;) Själva muffinsen var choklad och frostingen var typ något kladd med kaffesmak i typ x)? Men de var i alla fall riktigt goda ;) Och det jag vill säga med detta är att jag just varit så onyttig och SMAKAT på en sån här ;P Hahah!
Tog EN bild också... Fast uppifrån... Den är inte fin.....
Detta ÄR en cupcake och inget annat! :P
Det ser konstigt ut värsta!!!
2011-01-24 @ 13:25:15 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ebba frågar

Ska ni till Göteborg Horse Show??


2011-01-23 @ 15:38:01 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bildbomb!

Supers fina mule ! (LL)
Läskigt öga eller?? Det blev så, för jag hade blixt x)
Men så söt man kan va!!
Maaat :P
En aning suddig bild på Supers en aning för stora grimma :)
I somras från tävlingen i Herrljunga, när vi kom tvåa!! <3
Kraam!
2011-01-23 @ 14:14:45 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Super Glide, jag älskar dig!

Vet ni vad?? Idag firar jag och Super bröllopsdag :D Vi har varit gifta i exakt 2 år nu!
Super Glide, Jag älskar dig!  < 3
på två år har vi:
  • Kan inte göra en punktlisa, för då skulle era datorer lagga över världens längsta blogginlägg! Så mycket har hänt, och det är fortfarande lika underbart!!
2011-01-23 @ 00:16:14 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dag 1 - Presentera mig och min häst

Tänkte köra på det här i alla fall så här kommer en lite kortare presentation om mig och Olle. Mer om mig kan ni läsa här och mer om Olle här.

Jag heter då Wilma Lundberg och jag är 13 år, fyller 14 i november. Jag går i sjuan och bor tillsammans med min mamma, pappa, lillebror och våran katt. Jag har haft 3 hästar; Fanny Girl, Carisma och Olle och jag har tävlat både hoppning och dressyr, men just nu håller jag mest på med dressyr. Jag har som mål att tillsammans med Olle starta SM i dressyr. När jag blir "stor" vill jag bli veterinär och bo på en stor gård.

Min häst heter Orlando och han är 6 år, blir 7 i maj. Jag har haft Olle i lite mer än 1 år och under tiden har vi startat mest dressyrtävlingar med jätte bra resultat. Sommaren 2010 var vi med på New Forest mästerskapen i Vetlanda och kom totalt 3:a. Olle är en D-ponny, 146 cm i mankhöjden som älskar mat och att få beröm. Han älskar att visa upp sig och är alltid på bra humör.


Jag och Olle.

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2
 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över





2011-01-22 @ 20:04:00 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


LEDSEN...

... för min sjukt dåliga uppdatering!!! Men jag har varken haft tid eller lust att blogga... Pluggade som en galning på onsdagen för matte diagnosen i torsdags och igår hade vi svenska prov som faktiskt gick bra trotts att jag bara läst igenom det några gånger (: Olle fick vila både onsdag och torsdag och igår när jag red var han jätte pigg och super busig och idag när jag red på vägen lekte han lite rodeo-häst och bockade, småstegrade, slängde med huvudet och pep, så söt är han! <3 Mamma följde med till stallet idag och filmade när jag och Olle busade i hagen, men självklart glömde jag kameran så hon filmade med sin Iphone och jag vet inte om det går att ladda över filmen till datorn... Imorgon ska jag och mamma i alla fall gå upp tidigt för vi ska åka till Mölltorps ridhus så ska jag hoppa lite med Olle. Tänkte hoppa en studs och en oxer, antingen ett-två galoppsprång efter eller brevid, fast det beror lite på om det är många andra i ridhuset. Just nu håller jag på att tvätta grimmor, men ska snart hoppa in i duschen..

2011-01-22 @ 19:36:21 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onepiece

Nu har jag beställt en onepiece :D Längtar tills den kommer ;P
OnePiece Summer Azur
2011-01-22 @ 15:49:33 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()


Februari är en fest!!

Rubriken stämmer!!
6 februari - Modell för en dag

Sportlovet - Dublin

27 (??) Februari - Göteborg horse show



Tjeeeeena, vad härligt!!!

På mässan i Göteborg ska jag köpa:
  • Ridtäcke
  • Fleecetäcke
  • Hästgodis
  • Ridspö
  • Massa olika schabrak (Brist på det för tillfälligt ;))
  • Nya ridbyxor
Får se hur långt pengarna räcker, men mååååste köpa fleecetäcket och hästgodis :)
Mässan i mitt hjärta! <3
Puss!!
2011-01-21 @ 23:00:00 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdateringen idag...

.....har inte varit bra.... Men jag har varit med en kompis och har inte haft tid (sjuuukt) att blogga :)) Så då får det bli nu istället. Super har vilat idag också :) Igår och i förrgår skrittade jag en sväng men det var ju liksom inte värsta träningspasset, så jag räknar nästan det till vila, haha ;) Måste säga att Super blivit en riktig Superhäst! Jag kan hämta honom i hagen utan godis, han har blivit lydigare och han är bäst helt enkelt! Det måste ha varit att han haft några dåliga dagar kanske?? Det har väl alla? ;P
Men nu när Super är så duktig kan jag ju snart lära honom:
  • Sitt
  • Stegra
  • Lägga sig ner
  • Rulla runt

Ja, herregud vad man planerar x)) Måste också säga att han blivit jättebra och lydig i dressyren! Han har blivit en helt annan häst. Fast den där lilla busiga, söta, bästa ponnyn är fortfarande kvar, och det är det viktigaste :') <3
Nu när han är så duktig i dressyren kan jag ju snart träna på piaff och en massa tricks! Nä, bara skoja ;) Men vem vet??
Ajja, hoppas att han är lika duktig i hoppningen också!



Nu har jag skrivit ytterligare ett inlägg här och det känns riktigt bra! Vi behöver bara lite fler läsare :) <3


En ovärd bild, jag vet x//


2011-01-21 @ 22:40:31 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snart fredag

Jippi! Imorgon är det fredag :D Älskar verkligen fredagar måste jag säga! Någon mer än jag som gör det?? ;)
Ajja, nu ska vi inte prata mer om fredagar utan om er. Måste säga att statistiken har gått ner rätt så ordentligt... Varför? Hm??
2011-01-20 @ 16:45:24 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Diagnos, prov, läxor, kolik

Jag har just nu fullt upp! Mattediagnos imorgon som jag verkligen behöver träna på, svenska-prov, franska-glosor och kemi-läxa till på fredag... Skulle igentligen varit i stallet nu för hovslagaren kommer 16.30, men det fick mamma fixa för jag måste verkligen plugga! Fast då är det ju inte speciellt bra att jag sitter här heller så jag ska strax gå ner och ta tag i det... Olle fick vila igår och det får han göra idag också, ikväll ska jag på fys-träning också (: Och Surprise, min kompis häst som står i samma stall som Olle fick kolik igår, hon som är en riktigt mat-galning åt ingenting, men när jag och mamma åkte från stallet vid 9 igår så både åt hon en morot och drack så hon mår nog bättre idag :p Och det röda regntäcket och de röda fleecelindorna från Hööks kom idag också, Olle kommer bli super fin i det, men nu måste jag gå ner och plugga, kram!


En utav min favoritbild.

2011-01-19 @ 16:27:31 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Avanmäld tävling...

Hejsan allihopa!!
Igår anmälde jag till Tidaholms tävling. Tänkte att det skulle vara bra start på tävlingssäsongen. Men fick tyvärr avanmäla den idag för Super går ju på Metacam och då får man tydligen inte tävla :( Dessutom ska vi ju till modell för en dag då också :) Men, men, det finns väl fler tävlingar? LÄNGTAR TILL TÄVLINGSSÄSONGEN!!!!!
En liten "paintad" bild, som jag gjorde typ i början på 2010 x))
Inte den snyggaste men om ni bortser från bakgrunden så är den finast :'D <33
2011-01-19 @ 16:01:26 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Favoritbilder på Super!

Finast! <3
Suddig, men fin :) <3
Mitt hjärta ♥
2011-01-18 @ 18:18:00 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idé

Snart ska jag till stallet, ska kolla om det går att rida :) Igår blev Olle överlycklig för han åt årets första gräs (som jag redan skrivit)! Han blev helt tokigt och det gick knappast att få upp honom från gräset. Hovslagaren skulle kommit också, men hennes häst hade skadat sig i hagen så hon var tvungen att köra in den till Skara och där fick dom sy 24 stygn i bogen tror jag det var så hon kommer imorgon istället. Men till idag då :p Kom hem från min kära vän Lina för en stund sen, hon jag och Josse va efter skolan och sen när jag skulle cykla hem så var det ju mörkt och det var läskigt, HAHA, jag vilken mes jag är xD

Nu till min idé då, jag funderar på att börja med en sån här som många andra gör. Då har man ju något att skriva om varje dag i ungefär 2v. Vad tycker ni? (: 

Dag 1
- Presentera mig och min häst
Dag 2
Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

2011-01-18 @ 18:09:47 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hästig dag utan ridning?

Rubriken stämmer! Klockan åtta idag var jag i stallet! (Jag som hade tänkt mig sovmorgon och allt...) Men jaja! Vi gjorde i alla fall i ordning Super, sen lastade vi och åkte mot Skara djursjukhus :) När vi kom dit tyckte Super det var läskigt, hehe ;P Och den där vågen! Jösses vad läskig den var eller! Haha, min lilla tönthäst ♥ Vi fick i alla fall gå in i någon slags spilta och där band dom fast typ hela Super. Dom lös med någon lampa i ögat och så. Sen fick vi reda på att det var en horhinneinflammation... Inte så kul men.. Veterinären sa att om det inte blir bättre inom en vecka skulle vi höra av oss. Nu ska vi inte ge någon salva i ögat, bara Metacam, det där supergoda medlet som Super tycker. MUMS! Han äter nästan upp hela sprutan x)
Sen klippte vi Super, och han blev jättefin ;)
Har även städat min garderob i stallet... Det behövdes.... Guuuud så mycket pyttifnasksaker man kan ha, herregud!
2011-01-18 @ 15:12:01 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


"Veckostart"

Måndag idag igen... Helgen gick alldeles för fort. På US-mötet igår kväll gick bra, vi gjorde förslag på klubbkläder, klubbfärger och logotype (: Nya hemsidan är också nästan klart, kolla här. När jag kom hem igår kollade jag på 2:a avsnittet utav Ponnyakuten och sen på Solsidan, det var skoj. Gick till stallet direkt efter skolan och red. Fast först så lekte/busade/ eller frihetsdressyr kan man väl också kalla det. Måste filma det en dag, det är en sån härlig känsla när han både kan skritta, trav och galoppera brevid/bakom/med mig :D Red på gärdet sen och där hade det kommit fram gräs och Olle blev överlycklig, det var nästan omöjligt att få upp honom därifrån. Men nu ska jag gå ner och duscha och sen ska jag plugga lite, kram! 



 
2011-01-17 @ 19:39:25 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ledig för en dag!

Imorgon ska jag vara ledig :D Riktigt skönt. Men tro inte att jag skolkar, för jag ska till djursjukhuset i Skara. Super har fått en kraftig ögoninflammation... :( Vi har gett han sån där salva i ögat i några veckor nu + Metacam, men det har inte hjälpt.... Blir bra att veterinären får kolla på det.
Sen tänkte vi klippa Super kanske :)
Men snart ska jag gå till stallet och rida en sväng med Linn :)
Vi hörs senare!
2011-01-17 @ 13:35:34 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Krångel

Ni undrar säker varför jag inte skrivit sen i fredags (hissar & dissar igår var tidsinställda), men det är så att jag har inte kunnat komma in på internet... Helgen är snart slut också och jag har inte hunnit att göra någon outfit, men ska försöka att fixa det innan US-mötet nu ikväll (: Som Ebba redan har skrivit så ska vi rösta fram klubbfärger och jag ska också rösta för brunt och turkost, fast brunt och äppelgrönt/grönt skulle också vara fint. Igår var det dressyrträning för Christian och det gick bra, men inte mer. Olle var ganska sur och lat förutom i galoppen då han kändes väldigt busig. Red mycket skänkelvikningar på spåret och i ena varvet är han nästan helt hopplöst! Så stel är han i det varvet nu, men det går ju inte att göra så mycket åt det nu direkt... Vi tänkte i alla fall ta ut en hästmassör till våren innan tävlingarna börjar. När jag kom hem från träningen och gjort iordning Olle red jag Lillan, ett B-ponnysto som ägs utav hon som äger stallet som Olle står i. Så himla söt är hon! :D Idag har jag ridit lite i djup-snön och sen i paddocken, tänkte rida Maja också, ett D-ponnysto som också ägs utav hon som äger stallet, men det hann jag tyvärr inte. Nu ska jag kila ner och duscha och fixa lite innan skolan imorgon, men först får ni några bilder på mig och min första ponny Fanny Girl.





2011-01-16 @ 16:19:32 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mysiga häst!

Har varit i stallet och gjort i ordning det. Sen tog jag in Super (som ville komma in) :d Han fick en skön vilodag idag, då det var bokstavligen isgata på vägen! Men det tyckte nog Super var skönt, han var ju ändå så duktig igår när jag tränade :')) ♥
Idag när han stod i stallgången var han jättemysig! Han ville bara kramas hela tiden :') Puss på honom! <3 Han är bäst!
I eftermiddag ska jag tillbringa min tid framför min tv, för jag ska kolla på en film om hur man kommunicerar med hästen. Har lånat den av Jonna ;) har även lånat två böcker av Carro som också handlar om kommunikation och ledarskap ;) Kan behövas!
PS. Igår var det första gången på det här året jag använde ridbyxor xP. Har ridit i underställ och termobyxor HELA vintern! Hihi ;) Men understället  är fortfarande på, under ridbyxorna ;)
2011-01-16 @ 14:16:03 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vårfin??

Nu är bloggen fin för våren ;) Fast då kanske det inte passar med snöflingor som dalar ner men just nu är det ju vinter så ;) Men nu har vi även fixat en musikspelare!
Men det är ett problem... Vi vet inte vad ni vill ha för musik... Så det ska ni kommentera i detta inlgget så fixar vi det ;)
Puss! <3
2011-01-16 @ 13:28:11 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Us-möte ikväll!

Ikväll bär det av till bowlinghallen. Men jag ska inte bowla, jag ska på us-möte för THSK! Vi ska rösta fram klubbfärger :P
Själv tycker jag mörkbrunt är fint. Om man har t ex ett brunt schabrak så kan det ju va en annan färg på texten. Som t ex turkost eller rosa eller vad man nu vill ;)
2011-01-16 @ 09:58:51 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vad tycker ni?

Nu kommer några frågor som vi vill att alla svarar på :P
Vad är bra med våran blogg?

Vad kan vi förbättra?

Vad tycker ni om designen?


Vi vill gärna veta vad alla tycker, så vi vet vad som är bra, mindre bra och vad vi behöver förbättra!
Ps. Tack alla underbara läsare som följer bloggen!


2011-01-15 @ 16:57:25 Permalink Hoppodressyrekipagens inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens vill ha!

Microfiber svamp från Hööks.
Tar bort det sista dammet och gör hästen glansig, dessutom kostar den bara 29 kr :) Måste testa den!

2011-01-15 @ 15:59:24 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (5) Trackbacks ()


Värsta bästa träningen!

Har tränat för Christian idag :D
Det gick så fantastiskt bra! Super gick jättefint hela tiden :D Till och med i höger varv, det svåraste ;) Han är min lilla stjärna! ♥ Christian tyckte också att det var en bland dom bästa träningarna hittills ;) Kul och höra! Men jag måste erkänna att jag blev lite förvånad över hur bra Super gick, för kan ju inte säga att jag ridit så jättemycket det senaste. Eller alltså, jag har ju ridit i skogen och så men det är ju inte riktigt samma som att rida i ett ridhus :)
Måste också säga att jag längtar tills vårat stall är klart så himla mycket! Sen, om några år blir det säkert en paddock med massa fina hinder ;) Hehe, eller så är det bara önsketänkande ;)
Nämen, hej söting ;) ♥
2011-01-15 @ 15:47:15 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Wilma hissar


* Att det är helg!

* Det är inte långt kvar till GBG Horse Show, endast 40 dagar för på lördagen drar vi dit!

* Att Ponnyakuten och Solridan börjar på söndag, fast jag kan erkänna att jag redan sett första avsnittet utav
   Ponnyakuten.



* Att jag kan sova länge på söndag, LÄNGTAR! 

* Att Olle passar så himla bra i mitt röda dressyrschabrak.



2011-01-15 @ 08:17:00 Permalink Hissar & Dissar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Wilma dissar

                      
* Den här veckan, den har verkligen segat fram...

* Redan ett prov och en matte diagnos inbokad. Svenska prov om en vecka och diagnosen på torsdag.

* Att skolan har börjat så man kan inte sova länge.

* Snön, att den aldrig kan försvinna!

2011-01-15 @ 08:12:00 Permalink Hissar & Dissar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hästgalan 2011...

... ska jag gå ner och kika på snart. Det börjar ju 21.30 och det har jag aldrig sett förut så det ska bli kul att se vad det är för något. Ska ni kika på det? (: Dagen har väl i alla fall varit okej, hade styrka på gympan idag också och jag har fått ont i muskelfästet i låren (?) eller ja, pappa trodde det var det och sen idag när jag kom hem så slog jag i axeln i väggen, vet inte hur jag lyckades men ont gör det. Sen så skulle gå hem från skolan egentligen, men en kompis sa att¨jag fick åka med henne så jag kom hem mycket tidigare än om jag hade gått. Satte mig vid datorn när jag kom hem, men då då visste jag inte vad jag skulle skriva på bloggen så jag struntade i det istället. Åkte till stallet vid sju och red lite i djup snön, Olle tyckte det var jätte jobbigt i början och ville gå i spåren, men det fick han inte och gav snart upp. Nu ska jag i alla fall kila ner och kolla på "Hästgalan" och sen ska jag hoppa in i duschen och sen i sängen, ska upp tidigt imorgon och träna. :p

  


2011-01-14 @ 21:30:46 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fixat igen!

Sådär, då var det fixat med headern, det funkar iaf för mig nu! ;)
2011-01-14 @ 20:35:53 Permalink Hoppodressyrekipagens inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


What??

Har haft lite problem med headern nu för den syns inte. Vi vet inte varför, men ..
Hur ser det ut för er??
När vi lägger in headern och förhansgranskar så ser vi headern, men när vi söker på bloggen senare så syns den inte...
2011-01-14 @ 19:58:34 Permalink Hoppodressyrekipagens inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Test

Här kommer mitt lilla test som jag gjorde om att ta in Super ;)
Plats nummer 3:
Gå sicksack fram till hästen och pilla med annat.
Jag tycker inte det fungerade för han brydde sig inte liksom, och när jag kom sprang han bara iväg.


Plats nummer två:
Jaga hästen.
Det är absolut slöseri på energi. Det funkade, men typ efter flera timmar. Och om man ska göra med hästar som man gör med hundar ska man ju inte jaga dom för det tycker dom ju bara är kul. Sen krävs det cirka 3-4 personer.

Plats nummer ett:
Gå ut i hagen och ge dom godis utan att ta med sig dom in.
Låt hästen gå med grimskaft på i hagen.
Funkade kanonbra på Super! Han gick med grimskaft på sig i hagen och det gör ju det hela mycket enklare. Sen när jag kom till stallet gick jag ut i hagen och gav Super godis. Sen gick jag in igen och mockade och så. Sen gick jag ut i hagen med ännu lite godis. Då trodde han ju att han inte skulle gå in utan bara få en godis. Men då tar man tag i grimskaftet, snurrar det ett varv runt mulen och sen kan han omöjligt slita sig/springa iväg.


Så ni som också har lite smått problem med detta kan ju pröva det här. Fast det är ju säkert olika från häst till häst, men så gick det med Super ;)


Flumflumbild på sötnosen :P


2011-01-14 @ 19:50:40 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dynamit

Som några vet så har jag haft en sommarhäst. Vi hade haft honom i tre eller fyra år, men nu det femte blev han dålig. Hans tänder blev jättedåliga och han åt typ inget.
Så hösten 2010 tog hans ägare bort honom.
Men vet ni hur gammal han var? Han skulle fylla 30 nu, 2011.
Men jag och Dynamit hade jättekul tillsammans! Han älskade också att hoppa skogshinder.
Jag älskade honom Supermycket! När han och Super träffades gillade dom också varandra.
DYNAMIT (L)



2011-01-14 @ 07:13:34 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tips!

Nu har jag och mamma läst på Internet hur man ska göra med hästar som inte vill komma in;
*Jaga dom. (men då ska det vara en liten hage)
* Gå ut i hagen och ge dom godis utan att ta med sig dom in.
* Gå inte rakt på hästen, utan gå lite sicksack och pilla med annat.
*Låt hästen gå med grimskaft på i hagen.
Kommer ni på något mer??
Jag kommer att skriva vilket som funkade bäst när jag testat alla knep.
Här är en bild på när jag och Super kom tvåa i Mölltorp :'D
2011-01-14 @ 07:07:42 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdateringen är inte bra!

Sorry! Jag vet att jag inte bloggat på hela dan, men det har vart sjukt stressigt! Kom hem efter skolan vid typ fyra, sen åt jag lite. Sen gick jag till stallet och sprang efter en häst i typ några timmar.. Slutade med att han fick gå ute resten av kvällen! Där ljög jag bara lite! Vi fick faktiskt så dåligt samvete för honom så då gick vi och tog in honom, och då ville han komma in :D Haha xP Sen när stallet var klart sprang jag hem och duschade lite snabbt för att sedan åka på möte med THSK.
Nu ska jag borsta tänderna, och sen ska jag använda mina sista minuter av dagen till att fundera lite över vad jag ska göra med Super ;) Nä, det vet jag faktiskt! Men det kan jag berätta imorgon!
Godnatt! <3
2011-01-13 @ 21:38:48 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Räkna med...

... sämre uppdataring från mig på veckodagarna för skolan tar redan en massa tid... Slutade skolan 15.20 idag, kom hem 15.50, har nyss ätit sen stallet, hem därifrån och sen på möte med THSK i bowlinghallen kl.18.30. Full fart är det som gäller. (: Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt, men skolan och hästen gå faktiskt före. Blir säkert ett inlägg ikväll igen, men nu bär det av till Olle. Ska försöka fixa en eller flera outfits i helgen också. Ta't lugnt ;)

2011-01-13 @ 16:26:51 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Svar till Carolin

Carolin om Nyklippt och fin:
Hej Wilma. Jag hörde att du hade ring om ridhuset i Värsås? Fick man rida där? El har du nummret till personen som äger ridhuset?

Svar: Hej! Ja, jag ringde till de som äger ridhuset i Värsås. Jag vet inte om man bara kan åka dit, men jag fick ett nummer utav Charlott Kroon fast det funkade inte då i alla fall. Vi hittade vi ett nummer på Eniro eller Hitta.se till en som hette Hanna Haggelin (stavning), det är hon som äger ridhuset, men jag fick prata med hennes mamma. (: Hoppas du kan få tag på dem på något sätt! (:

2011-01-13 @ 16:19:13 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Svar till anonym

Anonym om Wilma dissar:
Länkar ni andras bloggar?

Svar: Ja, vi kan tänka oss att länka andra bloggar, MEN då måste du länka oss också. (: Menar du bildlänk eller textlänk? Meddela oss i såna fall till; [email protected] .

            

2011-01-13 @ 16:13:10 Permalink Hoppodressyrekipagens inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nyklippt och fin

Nu är jag nyklippt och jag gjorde världens fail förut. Jag var i alla fall och klippte mig efter skolan så nu är håret kortare och inte slitet. (: Sen gick jag till mammas jobb för jag skulle åka med henne hem när hon slutat. Kom hem halv fem och tänkt "shit, om två timmar ska jag vara på fysträning och innan det ska jag fixat Olle, ätit och gjort lite läxor, det kommer jag aldrig hinna". Sen när klockan var strax efter fem sa jag till mamma "nu får vi skynda oss, det är ju fys om några minuter" hahah, då sa hon att det inte var förns halv åtta och jag hade stressat som en galning och när jag väl kom dit kvart över sju så var det ingen där för det skulle inte vara någon fys idag! xD Nu ska jag snart hoppa in i duschen och packa gympapåsen så ska jag kika lite på TV innan jag ska sova för jag är jätte trött... Bjuder på lite sommarbilder på mig och Olle först. ;)







Jag saknar sommaren! <3

2011-01-12 @ 20:22:54 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det bästa med hästar som springer!

Hey sweethearts!
Jag förstår om ni tycker det är tråkigt med mitt eviga ältande om denna stackars häst som aldrig vill komma in. Men tyvärr så är det så det är! Jag och min brorsa var borta och jagade honom men det gick inte. Ska gå dit ikväll också, och då SKA han komma in ;)
Men här är några BRA grejer med att han springer iväg:

* Man får värsta träningspasset

* Man får bra kondition, hästen med för den delen!

* Man slipper läxor, hehehe ;)


Ja, det är väl det enda bra med det :P
PS. Den 6 Januari ska jag, mamma, Doris och Anna till Göteborg. Vi ska på "Modell för en dag" ;)
2011-01-12 @ 17:34:01 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Wilma dissar

                         
* Skolan började idag.

* Redan två läxor, 20 franska-glosor till fredag och 15 eng-glosor till tisdag nästa vecka...

* Att man alltid har för lite pengar.

*Att det här schabraket från Hööks inte finns i dressyrmodell-.-


2011-01-11 @ 20:30:00 Permalink Hissar & Dissar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Wilma hissar

                                                                   
* Hööks vår och sommar kollektion, jätte fina färger och det här täcket, gud vad fin Olle kommer bli i det. (a)

   

* Semla (åt det idag), så himla gott är det.

* Att träffa alla kompisar i skolan.

* Det är snart vår och tävlingarna börjar :D

2011-01-11 @ 20:15:00 Permalink Hissar & Dissar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hissar och Dissar

*Nya Hööks katalogen! Man kan kolla hur länge som helst i den, heheh ;)
*Bling bling!
*John Whitaker saker! Älskar det märket, för att dom sakerna är så himla fina ;) Rött, vitt och blått!
* Att jag inte vet hur man lindar benlindor.
* Att Supers John Whitaker grimma är för stor.
*Min sadels färg. Finns inga grejer i samma färger som den.
* Färgglada träns. Tycker bara inte det är snyggt!
2011-01-11 @ 18:45:42 Permalink Hissar & Dissar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skam den som ger sig!

Var ju väldigt irriterad när jag skrev förra inlägget som ni kanske märkte?? Hehe, men han ville inte komma in alltså! Men var borta en gång till sen och då hjälpte Jonna och Carro mig att få in honom. Fast vi fick jaga honom typ någon halvtimme eller något först men... Ajja, jag fick in honom till slut i alla fall :)
Idag tränade jag lite kondition med Super ;)  Det gick riktigt bra! Dom har skottat ett spår på ett gärde hemma så där kan man rida också! Är väldigt dålig på att ta kort när jag rider, men ni kan få ett par bilder på när Super löshoppade i Kateryd :) Vet inte riktigt när det var, men typ något år sedan kanske??
Lite suddiga, men hoppas det inte gör någonting :)
2011-01-11 @ 18:15:59 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tillbaka i skolan

Usch, min uppdatering har inte alls varit bra om man jämför med Ebba, men jag kom hem från skolan för ungefär en timme sedan och behövde fixa lite grejer först. Nu har jag kikat lite smått i Hööks katalogen och fixat två tidsinställda inlägg :p Skolan idag var väl okej, var väldigt trött bara för jag låg väl vaken en timme innan jag somna och så vaknade jag till och från hela natten.. Vårat schema har ändrats också, är vi hörde det trodde vi eller i alla fall jag att vi skulle få någon sovmorgon eller så, men det blev det inte. Det ändrades på måndagar och tisdagar:

Måndag:

* Kortare lunch
* Kortare SO
* En NO-lektion som SISTA lektionen för dagen, det som är så segt...

Tisdag:
* Längre lunch
* Ingen NO
* SO-lektion i 40min, 20min rast, 1h SO igen-.-

Nu ska jag slänga i mig något litet att äta och sen till stallet och försöka rida, imorgon får nog Olle vila för jag ska på fys-träning för oss ryttare! (:

2011-01-11 @ 17:34:10 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hjälp mig!

Det här är inte kul längre! Varje dag är det likadant. Varje dag sliter jag superhårt. Varje dag försöker jag ta in min häst. Det går inte! Jag menar det! Det går inte! Vi har jagat, och jagat, och jagat, och jagat... Det funkar inte! Idag var det bara jag och pappa och det gick inte alls! För några dagar sedan var det likadant men då var vi fyra stycken som hjälpte till. Vi fick in honom efter en timme. Men idag gick det inte! Han bara sprang och sprang och sprang och sprang.
Snart får han gå i en egen hage! Men deklart.... så hoppar han väl över staketet??
HJÄLP MIG!!


2011-01-11 @ 14:54:17 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ni äger!

Rubriken stämmer så fantastiskt bra!

Puss på er! <3

2011-01-11 @ 13:16:47 Permalink Hoppodressyrekipagens inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Busigare än busigast!

Jippi! Fick lite tid över till att blogga ;) 10 minuter i alla fall :P
Sen när jag kommer hem ska jag gå till min lilla Superponny! ♥
Vet inte om jag ska ta ner julpyntet? Kanske ;)
Men jag ska försöka rida! Fast det är sjuuuukt halt ute! Skridskor är nog det bästa att ta sig fram med på vägarna skulle jag tro! ;) Eller typ spark? Aja, tillbaka till Super :) Måste bara berätta att Super hade en frigolitpepparkaka på sin box, men den är halv nu :( Men han får skylla sig själv när han äter upp den ;) hahah, Super verkar vara en riktig liten buse ju! Fast det är han ju,  men nu det sista har det vart typ huuur mycket som helst!
Har en bild på pepparkakan men hinner inte ladda över den till datorn så jag kanske gör det sen ;)
Men ni kan få en skitig bild på Super. Typ 09?? ;P
2011-01-11 @ 07:15:35 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ångest -.-

Jag har världens ångest för imorgon börjar skolan... Är det bara jag som tycker loven går alldeles för fort? Men alla saker är i alla fall fixade, väskan är packad, kläderna är framplockade, jag har duschat och sköljt ur hårinpackningen, klipptid är bokat rummet är städat och stallet är fixat. Nu återstår det bara att se om jag kan somna.. Red inte idag för det är en enda stor isbana i paddocken och skarer i djupsnön och då blåste det typ storm så jag busade lite med Olle i hagen och borstade länge i stället. Plockade ner allt julpynt idag också, lite sorgligt är det väl, men det är skönt att ha det gjort och så vet man ju att det snart är vår. Nu ska jag ändå försöka somna, godnatt. (:

2011-01-10 @ 22:03:00 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


UeeeeeeK!

Känner mig superpigg på skola imorgon asså! Gå upp klockan sex, duscha, sminka mig, borsta tänderna och sedan äta frukost, sen drar jag mig och min fettisrumpa till skolan! Ska försöka hinna blogga, men hinner inte skriva mer just nu!
Sov gott!
2011-01-10 @ 21:34:54 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vet inte...

Funderar på om jag ska göra en sån här grej, är ju ganska smart igentligen, då har man ju något att skriva om i 15 dagar. :)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort



2011-01-10 @ 14:12:29 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Statistik

Ojojoj, statistiken sitiger och stiger! :D Fortsätt med det! <3



2011-01-10 @ 13:48:41 Permalink Hoppodressyrekipagens inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Wilma Lundberg

Som ni redan vet heter jag då Wilma Lundberg. Jag föddes 30 november 1997, är 13 år gammal och går alltså i sjuan (: Jag bor tillsammas med min mamma, pappa, lillebror och våran katt Nisse i ett ganska stort hus. Om jag ska beskriva mig med tre ord skulle det nog bli envis, noggrann och snäll. Jag är också ganska blyg mot personer jag nyss träffat eller inte känner. Jag lägger ner ganska mycket tid på skolan då jag för det mesta inte är nöjd med det jag gjort om det är sämre än MVG, men jag brukar också skjuta fram påläsningen till läxor och prov så jag får ofta plugga på helgen -.- Fast det ska jag ändra på, jag sattsar på att komma in på Natur för jag vill bli veterinär och drömmer om att bo på en stor gård när jag blir stor, men det kanske bara är och  förblir en dröm?

Jag började rida på en mindre ridanläggning eller ridlekis när jag var fem år. Hur det kom sig har jag ingen aning om, men jag har alltid gillat djur. Där red jag i ungefär ett år tills jag bytte till att börja rida på ridskolan i Kateryd. Där red jag på ridskola till 2007 alltså i fem år. Under den tiden var jag där i x antal timmar, var med på x antal ridläger och var skötare på en lite shettis i två år. Min först ponny fick jag när jag var nio, tio år, ett 18-årigt c-ponny sto som hetter Fanny Girl. Hon var 139,9cm hög och den bästa förstaponny man kan tänka sig! :) Hon älskade att hoppa, men var svår att rida dressyr på. Henne fick jag dock inte ha så länge för hon blev allvarligt sjuk och vi fick avliva henne...

Min andra ponny blev ett 16-årigt c-ponny sto det också som hette Carisma. Hon var super snäll och en väldigt speciell häst. Hon var en super fin dressyrponny, men då höll jag på med hoppning. Efter ett tag började Carisma vägra och jag ramlade av gång på gång. Vi trodde att hon tröttnat på att hoppa, men det var för att hon var stel. det blev alltså mycket lösgörande arbete med henne och det hjälpte. Våren/sommaren/hösten 2009 gick super bra! Fick ett flertal placeringar och en vinst i dressyr och startade en LB+5 och en 90cm CR. Vi kom runt banan båda gångerna, fast LB+5 med två vägringar och x antal tidsfel och andra gången med en rivning bara. Vintern 2009 tog vi ändå beslutet att sälja henne och nu bor hon i Trollhättan hos sin nya ägare Ida och stormtrivs! :)

'
Våran katt Nisse.


Jag och "Fanny".


Jag och Carisma. (Datumet är helt fel! Det var något konstigt med kameran.)

Just nu har jag ju en häst som heter Orlando honom kan ni läsa mer om längre ner. Jag tränar just nu dressyr för Christian Eriksson någon hopptränare har jag för tillfället inte, men jag har tränat hoppning både för Christian, Ulf Liljendorff, Annika Larsen, Tobias Johansson och Lena Sjöberg , men jag har inte riktigt fastnat för något utav dem riktigt som hopptränare. Jag har i alla fall som mål att rida SM i dressyr med Olle och hoppa en LA.


Haha, den mest normala bilden på mig (:

Grattis till er som orkade läsa allt för texten blev längre än vad jag trott.



2011-01-10 @ 13:40:59 Permalink Ny läsare? Kommentarer (0) Trackbacks ()


Frihetsdressyr + Super = ♥ ?

Känner att jag vill skriva här typ hela tiden. :D Vrf vet jag inte, men med tanke på att våran statistik är jättehög så vill man ju skriva så mycket som möjligt! Tack bloggläsare! Så här mycket läsare har jag nog aldrig varit med om förut! Riktigt kul! ;D
Idag ställde jag klockan på halv åtta för att sedan gå till stallet ;) Hade skrivit en lapp att dom inte skulle släppa ut Super men den lappen hade han ätit upp. Hahah herre guuud va busig han är! Han käkar papper, gott! ;) Men men! Idag red jag inte, utan körde bara lydnad på stallplanen :) Han var duktig! Har fått låna en bok av Carro också som handlar om frihetsdressyr. Måste träna det nu om Super ska bli lydig i hagen och så :P Tror faktiskt att jag kommer lyckas, för han är rätt lydig nu, och jag har ju inte precis kört frihetsdressyr så supermycket... Började i förrgår, heheh ;) Sen när han är riktigt bra på det ska jag testa och göra något häftigt trick! Hahah, Super bara: What? Ska jag göra det här verkligen?? Jag vill ju äta maaaat!
Eller vad tror ni? Eller så kanske han är jätteduktig och gör allt man kan tänka sig? Heheh,med lite träning kanske??



2011-01-10 @ 13:40:35 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ebba Larsson

Har ju redan berättat ett inlägg om Super men inte om mig själv så det får bli nu :P!
Som några alldeles säkert vet så heter jag ju Ebba Larsson :) Jag är född 1999. Jag bor i Tibro. Eller rättare sagt i skogen, lite utanför Tibro ;) Jag har en hund som heter Mozart och är 6 månader. Sen har jag en katt som heter Ester och hon är 3 år gammal :) Båda är lite galna. Mozart lider förmodligen av en sjukdom som heter "jagälskarattjagaminsvans" sjukdomen ;) Och Ester lider säkert av sjukdomen "jagälskarattsnomat" sjukdomen ;)
Jag går i 5an. Men till hösten börjar jag på Nybo, och då får jag träffa Wilma :D 
Jag började rida när jag var 3 år gammal. Då red jag på ridlekis i Kateryd. Sen red jag i Korsberga för en som heter Anna, men hon la ner sin ridskoleverksamhet så då fick jag börja i Kateryd igen. Där red jag tills jag fick Super. När jag fick Super slutade jag med ridskolan och började träna för Christian. Det var då jag lärde mig rida ordentligt! Först var det liksom skritt, trav, galopp, snett igenom och ja.... ni vet... På typ 7 år!!! Men när jag började rida för Christian lärde jag mig typ hur mycket som helst! Och nu har jag ridit för han i 2 år! Först visste jag knappt vad dressyr var! Eller, sån skandal var det väl inte men... Aja, som ni kanske förstår så lär man sig mycket mer av en tränare. ( Iaf jag! )
Sen hopptränade jag för Ulf Liljendorrf. Men där slutade jag efter ett tag. Nu hopptränar jag för Lena Sjöberg! Världens bästa hopptränare säger jag bara! Man åker hem till henne och rider i hennes fina paddock med massa fina hinder. Hos Lena får man alltid hoppa bana, det är riktigt bra! Man får hoppa på den höjden man känner för, inte liksom " Idag ska du hoppa 110 cm, och det har jag bestämt!" . Lena har hjälpt mig mycket inom hoppningen med alla Supers busgrejor ;)
Visst, det finns hur mycket som helst att träna mer på men nu kan jag iaf rida, eller vad man ska säga!

Christian och Lena är bäst, kan jag bara säga!


Här kommer några bilder på mig:





Ja det var väl allt?



2011-01-10 @ 13:20:01 Permalink Ny läsare? Kommentarer (0) Trackbacks ()


Letar efter ridtäcke!

Hesan!!
Någon som vet något fint ridtäcke?? Skulle verkligen behöva det!
Släng in en kommentar isåfall ;)


2011-01-10 @ 12:22:53 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Orlando

2009-

Namn: Orlando
Född: 2004
Ras: New Forest
Mankhöjd: 146cm
Färg: Brun

Olle var/är min tredje ponny. 21 november 2009 satte jag mig upp på Olle för första gången. Jag blev kär i Olle bara utav att se honom. Och vilken skillnad det var att rida Olle och Carisma... Bara jag kom åt lite med skänkeln började han nästan trava och när jag skulle sakta av så tog jag för mycket i honom så att tvärnitade. Jag red honom några dagar i rad och snart fick jag honom både i en bra form och att få honom att gå en hyffsad skänkelvikning. I slutet på december 2009 hade jag alltså 2 egna hästar, Carisma och Olle. Det var lite jobbigt eftersom dom stod i olika stall. Vi ville inte flytta Carisma eftersom hon snart skulle säljas, så mitt i vintern när det var som kallast åkte jag i ca 1-1,5 vecka mellan 2 olika stall och red 2 helt olika hästar.


Bland dom första dagarna och bilderna. Olle vintern 2009/2010.

Eftersom vintern var så lång så kunde jag inte rida så mycket. Ridhuset var typ upptaget 24/7 så där kunde man bara rida om man hade tur och snön var nästan 1m djup på vissa ställen så då gick det bara att skritta... I slutet utav mars åkte vi på vår första "tävling", en Clear Round i Mariestad. Jag hoppade bara 60, 70cm och Olle var pigg och lite busig. Han tyckte det var väldigt lågt, men hoppade felfritt och vi fick 2 rosetter med oss hem. Våran förat dressyr"tävling" var i början i april. Det var en klubbtävling och jag red programet LB:1. Fick väl typ 53% men jag var nöjd. Sen dess har det bara gått bättre och bättre. Jag har fått en massa rosetter med Olle i både hoppning och dressyr både under våren, sommaren och hösten 2010. Bla. tävlade jag i New Forest mästerskapen i Vetlanda. Jag red ungponnykombinationen och kom totalt 3:a. Det var ett meeting och först dagen var det dressyr, jag kom 5:a, men det var den bästa rundan jag gjort då. Dag 2 var det utställning. Olle fick silver för att han busade lite och var lite spänd, annars hade han fått guld, det är jag säker på :p Dag 3 var det hoppning - LC. Det var andra gången jag hoppade den höjden på en bana, men det gick jättebra! Nollade och vann! :D


Precis efter prisutdelningen i New Forest mästerskapen.


Precis efter prisutdelningen i New Forest mästerskapen.

Efter det har det fortsatt framåt. Har kommit hem med rosett efter nästan varje dressyrtävling, men på hopptävlingen i Tidaholm (LC) i slutet av september gick det inte alls bra. Vi vägrade ut oss, men antaglingen sträckte han sig på framhoppningen då han tog ett väldigt stort språng på oxern efter det blev han jätte stel! Sen dess har jag inte varit på någon hopptävling, men jag har hoppat lite mer hemma och det har gått jättebra! :D Först dressyrtävlingen jag blev placerad på var i Binneberg tror jag. Då red jag LC:1 an och kom 2:a med ca 67,5%, 1:an hade några hundradelar mer än mig... Tyvärr har bilden försvunnit "/

Efter tävlingen i Binneberg var det tävlingar i Tidaholm, Falköping och Hova. I Hova var det dressyrallsvenskan. Jag red både för och lagklass som gick i LC:1. Förklassen vann jag och fick ca 69,50% och lagklassen kom jag 2:a och fick ca 66,50%. Olle var väldigt lat i lagklassen och ville inte alls gå fram över huvudtaget, därför fick jag så låga poäng... I Tidaholm red jag LC:2 och fick 72,143%. Där vann jag och Olle var jätte duktigt! :D Och i Falköping red jag också LC:2, där kom jag 2:a. Sista ryttaren slog mig. Olle har i alla fall varit jätte duktig på dressyrbanorna och till våren ska jag starta och rida LB och senare LA.


Bild från förklassen i Hova hösten 2010.


Bild från Tidaholm hösten 2010.


Bild från Falköping hösten 2010.


Jag och Olle i bäcken sommaren 2010.

Jag älskar dig Olle! <3


2011-01-10 @ 11:50:10 Permalink Ny läsare? Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första inlägget från mig!

Japp, haha, så får första inlägget från mig heta för jag kom inte på något annat :) Jag heter då Wilma som ni kanske redan vet och är den andra bloggaren på den här bloggen. Jag har en egen häst som heter Orlando, honom kommer ni att få läsa mycker om. Har inte så mycket mer att skriva just nu, men ni får hålla utkik för snart kommer ett inlägg om mig och om min häst "Olle".

2011-01-10 @ 10:56:27 Permalink Wilmas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idolbilder osv...

God morgon!
Bara så ni vet kära bloggläsare så får ni jättegärna skicka idolbilder till oss! Skulle vara jättekul!
Maila isf; [email protected]
Ha det bäst!




PS. Vad tycker ni om våran design??
2011-01-10 @ 08:19:15 Permalink Hoppodressyrekipagens inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lillemons Super Glide

2008-

Namn: Lillemons Super Glide
Född: 2001
Ras: Welsh
Mankhöjd: 134cm 
Färg: Skimmel

Nu ska jag berätta om min ponny Super Glide.
Var och kollade på honom hos Emelie Wirtberg och föll för honom direkt. Sen när jag ridit honom en gång till började jag tjata på mamma och pappa. Och sen en dag när jag kommer hem ifrån skolan berättade min brorsa att vi hade köpt honom. Gissa om jag var glad?
När vi fick hem honom hade vi honom på TBR. Hade han där en period innan vi beslutade oss för att ha honom till våra grannar. Där har jag honom nu :) Men till sommaren/våren ska han flytta en gång till för då är vårat egna stall klart :D LÄÄÄÄNGTAAAAR!
Super är en riktig busponny! Men ändå är han så himla underbart snäll! Ibland när jag är på tävling går det jättebra och ibland hur dåligt som helst. När jag kommit på hans busgrejor hittar ha på nya, och när jag hittar på dom också hittar han på ännu fler. Men det är inte bara ridningen han busar med. Han är en jäkel på att lura mig i hagen också! Det är det mest irriterande av allt.. Ibland går han in så snällt så och ibland rusar han bara iväg. En dag hoppade han till och med över elstängslet och sprang in  i en planka. Inte så smart med sån är Super. Dessutom är han en utbrytarkung! Vi får låsa hans box på natten för annars öppnar han den och går ut och käkar betfor som inte är uppsvullen och mår prima. Men då säger Ebba: Nej nej nej! Du får ont magen! Hahahah ;)
Men det är inte bara busgrejor han gör utan också supersaker. Han älskar tex att hoppa skogshinder ute i skogen, tävla (även fast han busar ibland), springa ärevarv och äta :) I och med att han älskar att hoppa skogshinder tror jag att fälttävlan skulle passa honom. När jag har åldern inne ska jag nog testa det, han skulle tycka det var jättekul!

Jag har haft Super i ca 2 år nu :) <3 Den tiden har varit bäst! Det är så himla kul med honom för alltid är det något nytt problem att kämpa med. Jag älskar honom över hela mitt hjärta och kommer alltid att göra det! <3
Lillemons Super Glide, jag älskar dig mest! <3

Ha det bäst, bushäst!

2011-01-09 @ 21:46:32 Permalink Ny läsare? Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny blogg!

Hej!
Äntligen har vi startat en ny blogg :) Vi är två hästtokar som heter Wilma och Ebba. Här i bloggen kommer vi att skriva om våra hästar, tävlingar, träningar mm. Men alltså mest om hästar :)
Som några säkert vet drev jag förut bloggen Beriiit. Den var rätt så kass så jag tog bort den :) Men kan lova att denna kommer bli bättre ;) Dessutom är vi ju två som driver denna bloggen så det blir ju mer uppdatering (y)
Nu ska jag efter en dag i skidbacken slappa i soffan :)
Ha det!
Detta är min busponny Super Glide ;) Honom kommer ni absolut lära känna mer :D <3

2011-01-09 @ 19:55:29 Permalink Ebbas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0